Gå til innhold

Hva skjedde med AF 447?

03.06.09

De siste dagene har jeg fulgt nyhetssendinger om forsvinningen av Air France flyet fra Rio de Janeiro som var på vei til Paris. Det antas at alle de 228 menneskene ombord har omkommet i det som blir uttalt som et mysterium. Hva skjedde med AF 447?

Flyet fra Air France som aldri kom fram til ParisLinket fra VG.no: Flyet som aldri kom fram til Paris

Det har vært spekulert i flere teorier om hvorfor AF 447  tilsynelatende forulykket et sted over Atlanterhavet.

Det er på det rene at flyet fløy gjennom stormsentre med kraftig turbulens og tordenvær, og at det ble sendt automatiske meldinger fra flyet om teknisk svikt og trykkfall. Men de fleste eksperter er enige om at verken lynnedslag eller turbulens kan få et fly til å styrte. Og det er et stor mysterium at det ikke ble sendt ut noe mayday, særlig etter avisskriverier om at passasjerer har sendt sms til sine kjære. Dersom en passasjer rekker å sende sms, hvorfor har ikke da crewet sendt ut mayday? Eller har det skjedd nå, det som skjedde i 2005 da et fly fra Helios forulykket, nemlig at noen lyver om å ha mottatt sms fra en passasjer?

Siste teorier er at flyet kan ha løst seg opp i luften, og en kan kanskje strekke den tankerekken ut mot terror-siden. Har flyet eksplodert i luften?

For meg som ikke føler meg eksepsjonelt trygg ombord i fly – til tross for at det er sikreste måte å reise på – føler jeg at det er svært viktig å finne ut av hvorfor flyet har forulykket. Selvfølgelig er det viktig for pårørende å få vite hva som har skjedd med de forulykkede også.

Jeg opplevde lynnedslag i fly for et par år tilbake, under innflyvning til Haugesund Lufthavn Karmøy. En skremmende opplevelse, til tross for at kapteinen fort fortalte hva som hadde skjedd og at ingen vitale systemer hadde tatt skade. Tanken på at en slik hendelse kan få et stort fly til å kollapse er skremmende. Derfor er det beroligende å høre at erfarne flyvere tilbakeviser teorier om at uvær ene og alene er skyld i en slik forferdelig ulykke.

For å slutte å fly kan jeg ikke..! Da er det like greit at jeg føler meg trygg ombord.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: