Gå til innhold

Nei!

28.07.09
tags: ,

Nei er et ord jeg burde bli enda flinkere til å bruke. Selv om jeg sikkert bruker det ordet dobbelt så mye nå som for 10 år siden, så kunne jeg vært enda flinkere. Hvorfor skal det være så vanskelig å formulere de tre bokstavene til ordet «nei» – og si det høyt? Hver celle i kroppen min kan rope «NEI! NEI! NEI!!», og i det jeg åpner munnen min kommer det noe helt annet ut. «Det kan jeg vel, ok, det går sikkert bra». Heldigvis skjer ikke det så ofte nå lenger.

Jeg skulle bare ønske jeg kunne sagt «nei» når jeg må gjøre husarbeid også.

Sånn som i dag, jeg MÅ vaske noen gulv før elektrikeren kommer. Jeg har ikke noe valg, det må gjøres. Mannen min sover etter nattarbeid, så det faller kun på meg.
Jeg har tidligere skrevet om vår eminente støvsuger, og jeg ønsker meg en gulvvasker også. Jeg er sikkert lat, men for det første elsker jeg slike duppedingser og gadgets, for det andre er det ikke hver dag jeg egentlig er i form til å vaske gulv. Sånn som i dag.

2 kommentarer leave one →
 1. Kate`s Corner permalink
  29.07.09 01:00

  Å si NEI er ikke enkelt. Men i enkelte tilfeller handler det om å sette grenser for seg selv. Kanskje ikke akkurat når det gjelder gulvvask ol 😉 Jeg har hatt en tendens hele livet til å si ja, og det ender med at folk tar en for gitt. » Kate blir sikkert med!» «Kate hjelper deg sikkert!» Det ender med at man er totalt utslitt og ikke minst får man et dårlig forhold til en selv. Når jeg bestemte meg for å begynne å sette ned foten, føltes det som jeg sviktet alle mine venner. Men har det mye lettere i dag da 😉

  • anettesylvia permalink*
   29.07.09 09:44

   Jeg har også følt at jeg har sviktet når jeg har sagt nei. Kjenner meg veldig igjen! Heldigvis er det slik som jeg har både lest og hørt; det blir lettere å si nei til folk når man får øvd litt.

   Jeg utsetter gjerne husarbeid når formen ikke er der, innimellom har jeg ikke annet valg egentlig. Men så er det jo situasjoner man bare må få det unnagjort. Selv om jeg aldri så mye skulle ropt «nei», så fikk jeg det gjort hihi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: