Gå til innhold

Hva tenker en brannstifter på?

30.07.09

I natt har det vært nye branner i Haugesund, byen hvor jeg bor. Politiet mener at de kan være påsatt.

Det er ikke første gangen det i så fall går en brannstifter løs i Haugesund. Tidligere har det vært bølger av påsatte branner i sentrum. Faktisk var det i juni 2009 ca 32 branner (se helt nederst i artikkelen) som Haugaland og Sunnhordland politidistrikt mistenker for å være påsatt siden 17. desember 2007. Det er et skremmende høyt tall i en så liten by som Haugesund.

I lokalavisen har vi selvfølgelig fått presentert mulige motiv hos en brannstifter i løpet av de siste årene. Jeg skjønner jo at en brannstifter ikke tenker slik som oss, at vedkommende kan være syk og at det er vanskelig å forstå en brannstifter. Det jeg ikke skjønner er den totale mangelen på konsekvensanalysen til en brannstifter! Hvorfor vil en brannstifter ha menneskeliv på samvittigheten? Det er et UNDER at det ikke er flere omkomne på alle disse brannene i byen. Det er meg en stor gåte hvordan et menneske kan utføre så onde handlinger. Og det skjønner man kanskje ikke før man eventuelt blir gal selv, og får føle og kjenne på en brannstifters tanker.

Jeg håper virkelig at brannstifteren blir tatt, og får den straff h*n fortjener. Hvis ikke blir snart sentrum fri for bygninger….!

4 kommentarer leave one →
 1. Kate`s Corner permalink
  30.07.09 16:07

  Jeg tror kanskje ikke så syke mennesker helt ser rekkevidden av sine handlinger. Håper huset ditt står til påske 😉 Han blir nok tatt snart! I drammen hadde vi de berømte barnehage- brannene. Bare unge menneskene. Så man kan i grunn spørre seg hvordan det starter?

  Kate 🙂

  • anettesylvia permalink*
   30.07.09 20:42

   Enig med deg, Kate, de ser nok ikke konsekvensen. Var derfor jeg var såpass bastant i setningen «Det jeg ikke skjønner er den totale mangelen på konsekvensanalysen til en brannstifter!».
   Joda, de er syke, men det er så fjernt fra min verden likevel..!

 2. Gubben permalink
  31.07.09 06:27

  Sitter klar i brannbilen her 🙂

  • anettesylvia permalink*
   31.07.09 09:00

   Det er bra, kjære! 🙂 Byen er tryggere med deg i nærheten! ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: