Gå til innhold

Vote for change

09.09.09

I disse valgtider er det nok mange som tenker på slagordet «change» som USAs President Barack Obama brukte i sin valgkampanje. Her i Norge er det mange som arbeider for å få en endring i samfunnet, både i valgkampen og ellers. Det jobbes med mange forandringer. Men hva om man fikk muligheten til å endre én ting i verden?

Dette er utfordringen jeg har fått av Kate. Hvis jeg fikk muligheten til å endre én ting i verden, hva ville det vært?
Jeg synes dette er en utrolig vanskelig utfordring. Én ting! Mitt hjerte brenner for så mye! Og når jeg skal velge én ting, skal det være en ting som er realistisk å gjennomføre, eller skal det være én ting som jeg virkelig ønsker skulle vært endret i verden – uansett hva? To scenarier, og jeg tror jeg må skrive om begge to.

Scenario 1:
Denne er vanskelig. Veldig vanskelig. Jeg får muligheten til å endre én ting i verden, men det må være realistisk gjennomførbart. Oh My God. Én ting. Én mulighet. Og det er et hav å ta av.
Jeg tror jeg har et bra ord. Opplysning. Ikke bare i form av skolegang, også de voksne i verden trenger å opplyses, besvisstgjøres. Få vite hvordan verden fungerer. For å øke forståelsen, skape større toleranse oss mennesker mellom. Få fjernet fordommer og misoppfatninger. Opplysning, kunnskap og skolegang tror jeg er svært viktig i dette arbeidet. Om det fører til at enkelte mennesker får det bedre – kanskje HIV-smittede opplever en mindre fordomsfull verden, eller kanskje det er med på å forhindre at to mennesker blir smittet med HIV-viruset – så er det verdt det.
Jo, jeg velger OPPLYSNING.

Scenario 2:
Jeg ville gjort alle mennesker lykkelige!
Det betyr at alle de store problemene ville vært feid av banen; krig, nød, sult, forurensning, misunnelse – ALLE slike onder ville vært ikke-eksisterende. Jeg vet, det er ikke gjennomførbart i realiteten, men om jeg hadde kunne knipse i fingrene ville dette vært den ene tingen jeg hadde endret i verden.

Jeg gir utfordringen videre til mirakel, Flinke Pike og Rubenmannen.

2 kommentarer leave one →
  1. Kate`s Corner permalink
    09.09.09 12:51

    God du 🙂 Og godt svart! Klem 🙂

Trackbacks

  1. Om kjærlighet « mirakel – hele pakka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: