Gå til innhold

8 år er gått.

10.09.09

Jeg blir fremdeles satt ut av bildene, selv etter 8 år.
Det er sikkert en haug med bloggere som omtaler dette nå som det nærmer seg 11. september. Men det får så være. Jeg vil skrive om det i bloggen min likevel.

Det er 8 år siden terrorangrepene i USA

Det er 8 år siden terrorangrepene i USA

Det er 8 år siden verden stod stille, det er 8 år siden vi satt lamslåtte foran tv og kunne ikke helt forstå hva som utspant seg i USA.

Jeg husker dagen veldig godt egentlig. Den ene bilen vår var på service, og mannen min kom og hentet meg på jobb. Det hadde vært en travel dag, så jeg hadde ikke fått med meg en eneste overskrift på noen nettsteder. Så da mannen min bablet om noe flykræsj i New York City, så misoppfattet jeg hva som hadde skjedd. Jeg trodde det var to fly som hadde kollidert med hverandre, så jeg svarte noe slikt som «jaha, da er det en flygeleder som har røkt litt for mye og får sparken!», før han hoppet i bilen som hadde vært på service og jeg tok plass i førersetet i bilen han hadde hentet meg i. Det var ikke radio i den bilen, så jeg kjørte hjem uten å tenke så alt for mye på ulykken.

Jeg låste meg inn i leiligheten og gikk rett på kjøkkenet for å kikke i kjøleskapet etter ideer til middag. Mannen min kom hjem, og slo på tv og omtrent ropte på meg at jeg måtte komme og se. Og da skjønte jeg, uten å kanskje helt fatte det, hva som hadde skjedd. Omtrent på det tidspunktet raste det første tårnet.

Mennesker flykter i panikk mens tårnet raser

Mennesker flykter i panikk mens tårnet raser

Jeg husker jeg satte meg i sofaen ved siden av mannen min. Jeg tror haka hang omtrent på knærne. Det var helt vilt å se bildene som utspant seg på tv.

Mannen min var i den tiden offiser i forsvaret, og utover ettermiddagen og kvelden kom det mange telefoner. Kun avbrutt av telefoner ble vi sittende og se på tv, vekslende mellom de norske kanalene som sendte ekstra nyhetssendinger, og BBC News og CNN. Middagen ble glemt, vi endte opp med et par brødskiver – fremdeles foran tv-skjermen.

Angrepet på Pentagon og flyet som styrtet i Pennsylvania gikk også på tv, men det var NYC og World Trade Center som fikk størst oppmerksomhet.

Jeg husker veldig godt opptakene som viser President George Bush på besøk i en skoleklasse, og får løpende beskjeder om hva som foregår.

firefighters

firefighters

Jeg skal ikke synse, mene eller komme med noen av konspirasjons-teoriene som stadig popper opp. Men jeg tror vi alle kan være enig om at det var en tragedie som utspant seg. Tusenvis av uskyldige liv gikk tapt.

Og på mange måter utspant det seg en ny tidsregning i forbindelse med terrorangrepene; Before and after 9/11.

Senest i dag slår VG opp et stort oppslag med nye amatørvideoer fra 9/11-angrepene. Hvorfor dette kommer opp så sent som 8 år etter har jeg ingen formening om, men jeg kjenner at jeg blir nesten like «fascinert» (ikke på en positiv måte!) over nye bilder og opptak i dag som da det skjedde. Jeg synes fremdeles at det er helt utrolig hva vi så, det som skjedde, historien som ble skrevet.

World Trade Center in Baltimore

World Trade Center in Baltimore

For 2 år siden var mannen min og jeg i USA på forsinket bryllupsreise. I Baltimore tok jeg bilde av World Trade Center Baltimore, og tankene mine gikk selvfølgelig til hendelsen i NYC. Vi så også deler av Pentagon hvor det ene flyet styrtet og drepte 189 mennesker.

Det var utrolig sterkt å oppleve dette. Vi var ikke i NYC, hvor den største tragedien utspant seg. Det må være spesielt å være på Ground Zero.

Nå som det er 8 år siden angrepene, tar jeg meg tid til å minnes hva som skjedde. Og sender varme tanker til alle de som mistet noen kjære i den forferdelige katastrofen denne dagen.

Never forget

15 kommentarer leave one →
 1. Kate`s Corner permalink
  10.09.09 21:24

  Ja det var virkelig den dagen verden sto stille. Tragisk!

 2. Kenneth permalink
  10.09.09 21:42

  Grunnen til at disse filmene kommer ut i aar er nok fordi 9/11 Memorial Center rett ved ground zero aapnet for bare noen maaneder siden, og at dette er filmer og lignendne som har kommet frem i den sammenhengen. At det kommer i dag virker jo litt pussig, siden det ville vaert mer naturlig at det kom frem i morgen, men men.

 3. Morten permalink
  11.09.09 01:08

  2.967 sivile døde 11. september.

  Over 93.040 sivile har dødd i Irak siden invasjonen…

 4. Maria permalink
  11.09.09 02:11

  Dette er absolutt en dag muslimene vil huske på en negativ måte selvsagt.Muslimer har opplevd flere 9/11 og gjør det fortsatt den dag idag.Og dette kommer til å fortsette langt videre i historien.Jeg kondolerer de etterlatte til ofrene,Men hvem skal kondolere de etterlatte muslimene som har tapt sine kjære i krigen mot terror som fortsetter å ta sivile liv selv flere år etter denne terror dagen?

 5. Maria permalink
  11.09.09 02:59

 6. Rolf permalink
  11.09.09 03:14

  Det var og er tragisk, og vi får nok aldri lov å glemme. Det er også vanskelig å legge dette bak seg så lenge vi ikke har fått vite hva som egentlig skjedde der den dagen. Det er mange oppegående mennesker og forskere som utifra fagkunnskap og forskning har funnet at den offisielle historien ikke gir oss de riktige svarene, og som krever en grundigere granskning av hendelsene 11.september. Nye bevis dukker også stadig opp for at det er mye skjult i denne triste saken. Det får konsekvenser også for oss i Norge, og spesielt for deg som har familie i forsvaret. På grunn av denne terroraksjonen, for terror var det uansett hvem som står bak, er norske soldater nå i krig i Afghanistan og forsvaret er indirekte involvert i Iran. Langt ifra Norge og sannsynligvis på svært sviktende premisser.
  I den grad du har interesse av å fordype deg i de alternative undersøkelser som foregår så er det en oversikt over mye av det her – http://www.journalof911studies.com/
  og en webside fra arkitekter og ingeniører her –
  http://www.ae911truth.org/
  Anbefaler å bruke god tid i så fall, og og vær forberedt på å gå glipp av flere måltider. Og som alltid må man gjøre seg opp sin egen mening.

 7. anettesylvia permalink*
  11.09.09 09:18

  Takk for kommentarer alle sammen.

  Som jeg skrev i innlegget ville ikke jeg synse, mene eller omtale alle teoriene som er kommet i etterkant. Jeg ville bare fortelle om hvordan jeg opplevde denne dagen.

  Jeg vet selvfølgelig at det er mange sivile som er drept i krigen(e), men dette var ett angrep utført på én dag. I et vestlig land. Det kom som et sjokk. Desverre er det blitt sånn at mange av oss nå er rett og slett blitt så vant med å lese om terror i østen (bilbomber, selvmordsbombere etc), at det får ikke like stort inntrykk i sinnet vårt. Såklart er det synd at så mange mennesker skal dø i løpet av året, misforstå meg ikke!

  Men i mitt hode var det noe veldig spesielt som skjedde denne dagen, som gjorde enormt inntrykk på meg personlig. Det ble en ny æra for flytrafikken i hele verden også.

  For all del, takk for kommentarene, jeg setter stor pris på at dere engasjerer dere!

 8. Vondt å se sannheten om seg selv? permalink
  11.09.09 09:52

  Eneste terrorister som terroriserer verden, er jødisk-kontrollerte Mossad-CIA-KGB-M15.
  – KGB sprengte sovende russere i boligblokker for å hisse dem mot tsjetsjenere og starte genocid i Tsjetsjenia, for å føre til makten jødiske oligarkienes velgjører Eltsins etterfølger (søk «Litvinenko» på youtube).
  – Mossad+CIA sprengte WTC, forhånds-tømmet for jøder (søk «WTC»).
  – Mossad+M15 sprengte London neste dag etter demonstrasjon i Brussel som utpekte Bush&Bleier som terrorister (søk 7/7 på youtube).
  Alle disse terroristene sperret uavhengig gransking av sine ugjerninger, akkurat som jøder sperrer grenser for uavhengig gransking av sine bestialske krigsforbrytelser under Gaza-massakren.
  Kun de blokkerte i sinnet av muslimhat kan svelge åpenbart løgn.

  • anettesylvia permalink*
   11.09.09 13:53

   «Kun de blokkerte i sinnet av muslimhat kan svelge åpenbart løgn.»

   Kun de blokkerte i sinnet av jødehat kan svelge åpenbart løgn…?

   . . . . . . . . . .

   Jeg har fortalt hvordan jeg opplevde dagen. Ikke hva jeg synes, mener, tror hva som skjedde motivmessig.

 9. behzad permalink
  11.09.09 12:50

  Morten og Maria for det først ,en dag 2967 ble drept- – 6 år krig betyr 6 . 365 . 2967 =ca. 6300000
  for det andre ,de fleste av de 93040 drepte i irak som du nevnte blir drept av muslimske sunni eller sjia selvmordbombere og veibomber og lignende muslimenes terror handlinger mot hverandre . Det betyr islam og islamske lære er største drapmakinen .

  • anettesylvia permalink*
   11.09.09 13:54

   Takk for kommentar. Du klarte å sette det mer på spissen enn hva jeg klarte i min egen kommentar.

 10. haha!#2 permalink
  11.09.09 15:11

  read this:
  http://www.infowars.com/twenty-minutes-with-the-president/

  watch this:

 11. behzad permalink
  11.09.09 16:41

  Det er mitt svar på innlegg n. 7 som publisert kl.9.52
  innlegge dit er full av propaganda og manipulerte påstander som lukter muslimenes og venstre radikale flokk tankegang .
  Deres påstander gjøre verden mer splitt og utrygere å skaper mer frykt og redsel hos vanlige folk og i tillegg hindre verden særlg vestlige verden å samle seg for et felles strengt strategi mot muslimsk grenseløs og skamløse terror organisasjoner og terror stater . Men du må vite at ved hjelp av teknologi og milioner av friske hjerne som finnes fortsatt hos mennesker deres umennesklige taktikk kommer til å tape uansett .
  Islamistene og venstre orienterte tankegang har mange felles ting og strategi sammen ,se på nære kontakt og enorme samarbeid mellom islamik terror regimen i Iran med komunist stater som feks .Kuba, Venzuela , Nord Korea , Sovjet , Bolivia ,osv .
  Absolut Ingen vil leve med minimale tryg heller om islam vokser og spre seg, maybe bare muslimske terrorister .

 12. 12.09.09 00:30

  Det var en veldig spesiell dag. Det var hos oss akkurat som du beskriver; vi var skrudd fast i sofaen, glemte å tenne lamper og spise, bare satt måpende og så og så og så, og forsøkte å fatte det som hadde skjedd.

  • anettesylvia permalink*
   12.09.09 11:04

   Takk for kommentar, Britt Åse!
   Det var sikkert mange av oss som reagerte slik.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: