Gå til innhold

Fornøyelighetens pris

24.09.09

Jeg liker data. Og duppedingser.
Det er bare det at innimellom må jeg betale en høyere pris (ikke i kroner og øre) enn hva jeg egentlig vil.
Som opplevelsen forleden dag.

Lite hyggelig melding på skjermen

Lite hyggelig melding på skjermen

Jeg bestemte meg for å kjøre en fullstendig reinstallasjon av windows. Det er over et år siden sist, og jeg liker å ta en fullstendig opprydding på maskinen med jevne mellomrom.

Etter å ha tatt backup av alle filene jeg ønsker å beholde, og litt til, satte jeg inn recovery-dvd’en som fulgte med da jeg fikk laptopen. Klikket meg gjennom veiviseren og godtok at jeg kom til å miste alle data som var lagret. Oppryddingen skulle endelig begynne.

Da dukker denne eminente meldingen opp.

Uansett hva jeg gjorde ville det ikke fungere. Prøvde jeg å starte opp uten recovery-dvd’en fikk jeg opp en melding om en fil som manglet. Jeg kom altså ikke inn på maskinen i det hele tatt.

Jeg Googlet. Og søkte. Og leste. Til øyet var stort og vått. En forhåndsinstallert fil var rett og slett bare forsvunnet. Og maskinen kunne ikke starte opp uten at denne filen var på harddisken. Og jeg er tydeligvis ikke den eneste som har opplevd dette. Leste faktisk et innlegg av en lettere fortvilt person som manglet denne aktuelle filen på en helt ny maskin som bare hadde vært startet et par ganger.

Jeg la inn Ubuntu, et operativsystem fra Linux. Men jeg er virkelig ikke god på Linux. Vi snakker helt grønn. Har bare puslet litt i det tidligere, men synes at det er utrolig vanskelig å huske alle kommandoer.
Gjennom Ubuntu prøvde jeg å få på plass filen jeg manglet. Til ingen nytte, for jeg lyktes ikke. En racer på linux hadde sikkert klart det på under to minutter. Jeg ga opp, og hadde lyst til å dryle hele datamaskinen ned trappa. Dessverre har jeg ikke «idiotforsikring» på den.. Og i det hele er jeg utrolig fornøyd med selve maskinen. Dette er min tredje laptop, og jeg har aldri vært så fornøyd med de to andre som jeg er med denne!
Men jeg må innrømme; Både elkjop.no, expert.no og komplett.no ble besøkt både fra min iphone og vår stasjonære maskin.

Det hele endte med en ny Windows. Så nå er i alle fall laptop’en på beina igjen.

Ja, det er moro med data og duppedingser. Men det er ikke moro når det går galt.

One Comment leave one →
  1. Rutt permalink
    24.09.09 17:32

    Ingenting gjør meg så pinlig rasende, som når jeg ikke klarer å fixe data/dupedittfeil! Jeg tror det kommer av at jeg i mange år jobbet i IT som systemadministrator, men etter et par år ute av en bransjen føler meg som en amatør..
    Får håpe laptopen din oppfører seg pent leenge 😉
    Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: