Gå til innhold

en hyggelig telefon

10.10.09

For en halvtime siden fikk jeg en hyggelig telefon fra USA. Et gammelt bekjentskap som ringte.

Da jeg var liten bodde vi på en gård i Bærum. På den gården var det et hus som ble disponert av NATO, og der bodde det et ektepar fra Statene. Vi ble godt kjent med de, men jeg var såpass liten da at det er bare spesielle minner jeg husker.

Etter at vi flyttet fikk vi hvert år til jul en pakke fra damen som hadde bodd i huset. Hun sendte en eske fra USA som inneholdt både leker og godterier. Denne «amerikapakken» var nesten like spennende som hele julaften. Selv om mamma uteble med brevskrivingen fikk vi alltid en pakke til jul, og gjerne et kort til påske. Etterhvert begynte jeg å skrive tilbake. Men en gang mellom flytting og livets store kjærlighet og alt det der, så mistet jeg både kontakten og adressen til denne snille damen, som fremdeles sendte pakke hvert år hjem til foreldrene mine.

Så, for ca 6-7 år siden må det være, så fikk jeg via utenlandsopplysningen sporet opp et par telefonnummer som kunne være riktig til henne. De lå i alle fall noenlunde i samme område i delstaten Maryland. Og jeg fikk faktisk bingo på første besøk. Jeg var så utrolig lei meg for at jeg helt hadde havnet i bakevja med å skrive til henne, og jeg fikk forklart henne at jeg nå hadde etablert et eget liv med samboer på en helt annen kant av landet enn hvor foreldrene mine bor. Kontakten ble gjenopptatt, og vi har jevnlig skrevet til hverandre og sendt hverandre små oppmerksomheter. Og i 2007 var jeg og min mann og besøkte denne snille damen som bor et stykke utenfor Washington DC.

Den snille damen har rundet 70 år, så dette er et vennskap på tvers av både landegrenser og generasjoner. Og det er faktisk et givende vennskap!

I kveld ringte altså den snille damen. Jeg har mailkontakt med noen slektninger av henne, så nå mens alt har pågått med bestefaren min i tillegg til min egen helse, oppdatert via mail. Men i kveld ringte hun for å snakke «ordentlig» med meg som hun sa. En hyggelig avslutning på en rolig kveld!

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: