Gå til innhold

Adventen nærmer seg!

16.11.09
tags: ,

Det nærmer seg advent. Den koselige ventetiden fram mot jul. Tiden hvor adventsstaker og adventsstjerner lyser opp i vinduer, utelysene skaper en feststemning i hagene og mennesker innenfor de tusen hjem inntar en modus som handler om å være snille med hverandre og kose seg med klementiner, gløgg og kongerøkelse.

Jeg elsker advent og jul. Rett og slett. Jeg venter et helt år på at denne varme tiden – jeg venter faktisk helt fra den dagen julepynten finner veien til eskene sine igjen. Tiden hvor jeg tillater meg å hente fram barnsligheten min og utøve den helt uhemmet. Det bor ingen barn her, men i adventen er det både barne-tv og herlige familiefilmer i luften i huset vårt. Lydene blander seg sammen kongerøkelsen, gløggen og klementinene.

Adventskalendere åpnes hver dag. Julegaver pakkes. For jeg er nemlig ferdig med julehandelen allerede. Jeg slipper å stresse rundt som en ojoj. Det gjør jeg aldri forresten, selv om jeg kan være sent ute med handelen.

Jeg baker litt. I år skal jeg lage sylterull og kjøttrull alene for første gang. Men jeg lar meg ikke stresse. Tvert om! Jeg slipper skuldrene i denne tiden, og setter gjerne et par timer av om kvelden til litt kokkelering på kjøkkenet. Det blir ikke stress når jeg koser meg med det!

Nei, nå gleder jeg meg til adventen synker over oss. Og overser alle som stresser og synes at jula er noe herk. For det er nå barnet i meg virkelig får leve ut.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: