Gå til innhold

Når ga du et kompliment sist?

20.11.09

Tanken slo meg i sted. Når ga jeg et kompliment sist? Når sa jeg noe fint til et annet menneske, når roset jeg et annet mennesket for en kvalitet, særpreg eller utseende?

Jeg pleier ofte å si til mannen min at han er snill. Og jeg sier takk om han henter noe til meg for eksempel. «Takk, du er så snill!». Men er det godt nok?

Vi bør være flinkere, de aller aller fleste av oss, å kunne gi et kompliment til de vi omgir oss med. Ikke bare våre nærmeste, men også de andre rundt seg. Ser du noen har en fin jakke, så si det vel! Jeg mener, man skal ikke akkurat løpe bort til noen, rykke tak i dem og i ren desperasjon hyle «fy faen så fin jakke du har!!». Men om man sitter ved siden av noen på bussen, eller på ventekontoret, eller står i kø, så kan man på en hyggelig måte si at man synes jakken er fin, og at vedkommende kler den.

Har du noen gang fått et slikt kompliment? Jeg har opplevd det et par ganger. Å fy søren for en bra dag det blir! Å kjenne den gleden og varmen spre seg i hele kroppen, det er jo utrolig godt da!

Så fra i dag av, går min oppfordring ut til dere; Gi minst et kompliment om dagen! Si noe fint om et annet menneske – til det mennesket! Jeg skal i alle fall bli mye flinkere til det.

7 kommentarer leave one →
 1. 20.11.09 14:00

  Så sant det du skriver her.
  Jeg har erfart i møte med mennesker med annen kulturell bakgrunn, at vi i Norge er dårlig både på å gi og ta i mot komplimenter. Blant annet har jeg en del polske venner. De gir komplimenter. Jeg syntes nesten det var pinlig til å begynne med. Sa «nei da, den maten jeg lagde den er helt vanlig den» eller «de klærne var bare noe jeg fant i farta «…osv Så sa en polsk venn til meg: «Du må lære deg å ta i mot når jeg gir deg kompliment, jeg vil ha et smil og et takk av deg, neste gang jeg gir deg et kompliment»….. Av det har jeg lært å gi mer komplimenter og takke i stedet for å bortforklare når jeg får komplimenter også….
  Flott du setter fokus på det!
  Klems

 2. Rutt permalink
  20.11.09 14:48

  Takk for påminnelsen, AnetteSylvia! Den rett_og_slett trengte jeg!!
  Håper du har det bra!
  Klem

 3. Rutt permalink
  21.11.09 00:52

  En av mine lesere gav meg denne linken, etter at jeg lenket til ditt innlegg og gav oppfordringen videre. Måtte bare gi den til deg, fantastisk søt 🙂

  Ha en fin helg :-)!

 4. Kate`s Corner permalink
  22.11.09 16:01

  Herlig innlegg! Vi er nok ikke så flinke som vi skulle ha vært! De gangene jeg gir komplimenter kan jeg se hvordan personen lyser opp. Men er desverre ikke så god på å ta de i mot. Blir litt beklemt og flau, usikker på om det som blir sagt virkelig er sant. Men det er den paranoide meg da 😉 Hihi

 5. Espen H.-Larsen permalink
  07.02.10 08:53

  En liten korreksjon til norsken din.
  Ordet kompliment er såkalt hannkjønn. Altså heter det en kompliment.
  Mvh
  Espen

  • anettesylvia permalink*
   07.02.10 09:12

   Hei Espen,
   takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Jeg har gått rett i fella her!

Trackbacks

 1. Når ga du et kompliment sist? « This is ME – rutts tankespinn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: