Gå til innhold

Ny hundegenser i ull!

11.01.10

Da er den nye hundegenseren ferdig strikket.

Hundegenser i ullJeg har brukt noen dager på genseren, og dette er det første prosjektet mitt med mønster. Jeg begynner nå å bli såpass trygg på strikkeoppskrifter at jeg hadde lyst å ta et steg videre. Det gikk unna, og det var gøy å gjøre noe nytt!

Genseren er til Ronja, en liten Cocker Spaniel:

Ronja blir ofte omtalt som lillesøsteren min, da hun er mine foreldres hund 😉 Hun er ganske liten til å være cocker, så jeg valgte å gå ned en pinnestørrelse i forhold til oppskriften hos garnstudio.com. Likevel tror jeg at jeg valgte et for tykt garn, for genseren ble nok litt større enn hva målene i oppskriften tilsier.

Jeg skal strikke den samme genseren til en Chiahuahua (jeg fikk oppdraget via Facebook!), og da kommer jeg til å bruke babygarn. Det er bedre at en hundegenser er godt tettsittende enn for løs, da min erfaring sier at hundene klarer å få labbene inni en alt for vid genser, og så surrer de seg rett og slett fast mens de ligger.

Jeg som ikke var glad i å strikke i det hele tatt, er nå fullstendig hekta…!

5 kommentarer leave one →
 1. Torill permalink
  23.01.10 18:29

  Den genseren var flott..tror jeg må strikke en til Hansemann .Han er en cooker gutt på snart fem år.Han fryser….Jeg har også ei cooker frøken på snart tre år,men fryser aldri.Men så har hun en mye tykkere pels.

  • anettesylvia permalink*
   23.01.10 21:00

   Hei Torill!
   Jeg synes også genseren ble fin, er spent på om den er passe. Tror den kanskje er litt stor, men det får jeg se om et par uker når jeg reiser nordover 🙂
   Ronja fryser bare når hun er nyklipt. Hun har en utrolig tykk og krøllete underpels (visstnok ikke perfekt i forhold til utstilling, men hun er familiehund og ikke utstillingshund), så de må klippe henne veldig kort. Da blir det kaldt for en liten cockerjente som i tillegg har stoffskiftesykdom. Da elsker hun å få på seg en varm genser! 🙂

 2. Heidi permalink
  26.11.13 13:32

  Så fin!:-) hvilken strl strikket du etter?

  • anettesylvia permalink*
   26.11.13 13:37

   Hei Heidi!
   Jeg mener jeg strikket den i størrelsen til Cocker Spaniel, altså M. Den var passe til henne, selv om hun var litt liten for sin rase. Nå husker jeg ikke helt hvilket garn jeg brukte på genseren, så garntykkelsen kan ha sitt å si i forhold til hvilken størrelse det ble på den.
   Nå er Ronja dessverre gått bort, men genserene etter henne er beholdt som gode minner.

Trackbacks

 1. 2013 in review | Min sin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: