Gå til innhold

Jeg er en eplejente!

24.02.10
tags: , , ,

Epler er godt. Anvendelige, kan nytes rå, kokt, stekt, bakt.. bare fantasien setter grenser. Og nå er det ikke bare frukten eple som har en plass i livet mitt. Det er også det teknologiske eplet.

I mai 2009 kjøpte jeg meg en iPhone. Og jeg er så fornøyd med den dingsen! Jeg har tidligere skiftet mobiltelefon minst en gang i året, av ren lyst etter en ny duppedings. Etter forholdsvis kort tid kom jeg med utsagnet at «jeg skal aldri ha noe annet enn iPhone!». Og det står jeg fast ved enda, selv etter 9 måneder. Tidligere har jeg vært klar for ny mobiltelefon lenge før 9 måneder. Men det stopper ikke der.

Apple iPhone (bildet er linket fra apple.no)

Laptop´en min begynner å harke. DVD-rom´en har sluttet å virke for lengst. Det har begynt å komme endel rare lyder av maskinvarene, og til tross for nyinstallasjon av Windows er det mye feilskjær med maskinen nå. Så jeg har tenkt en stund på om jeg skulle ta sats og kjøpe meg en mac neste gang jeg skal ha ny laptop. Jeg har kjørt litt Linux i forskjellige varianter, men synes det rett og slett er tungvint å jobbe med. Og har havnet tilbake til Windows igjen etter en stund.

Jeg og Mannen dro innom en butikk for å titte litt på utvalget av Mac. Og siden vi har en Asus Eee som vi har med oss når vi reiser, så er egentlig ikke behovet for en ny laptop sp veldig stort. Vi gikk lenge og synset, diskuterte fram og tilbake på vårt (eller rettere sagt mitt) behov for en ny maskin. På vei hjem hadde vi en ny maskin med i bilen. En splitter ny iMac. Og for et valg!

iMac (bildet er linket fra apple.no)

Det er så utrolig mange som sier, jeg har hørt det fra folk direkte selv eller jeg har lest uttallige utsagn, at når de har gått fra Windows/Linux og over til Mac så vender de aldri tilbake. Og det kan jeg forstå, for selv etter bare en knapp uke med Mac OS har jeg følelsen av å skjære i smør med en varm kniv. Jeg har ikke møtt på noen store utfordringer, til tross for litt startproblemer med å få tilgang til de andre maskinene via nettverket. Men det er i grunnen et Windows-problem etter hva jeg har forstått. Nå har jeg i alle fall full tilgang til de diskene jeg har behov for å hente filer ut fra, etter å ha søkt hjelp på Twitter og fått masse flotte svar fra folk som virkelig kan Mac.

Jeg har også prøvd flere forskjellige klienter for Windows Live Messenger. Her har det vært litt ymse resultater. Veldig mange av klientene for Mac mangler støtte for webcam. Windows har en klient som er laget for Mac, men med unntak av støtte for webcam er det ikke noe som skiller denne klienten fra andre. Jeg har tidligere kjørt aMSN for både Windows og Linux, så jeg har forsøkt denne også. Problemet var at uansett hvilke valg jeg gjorde i oppsettet, så klarte jeg ikke å kvitte meg med varsellyder. Og jeg blir totalt koko i topplokket av så mye lyder. Resultatet er at jeg kjører Adium, stabil og bra chatklient, og Growl. Jeg har Windows Messenger for Mac installert, i tilfelle jeg skulle være nødt til å kjøre webcam. Nå er det forholdsvis sjelden jeg kjører webcam, med unntak av familien min i Nord Norge. Men til dette bruker jeg Skype.

Om jeg kan kalle dette utfordringer er jeg neimen ikke så sikker på. For det er bare en liten detalj. Jeg har enda masse å lære med Mac OS, det tar alltid litt før man lærer å utnytte et verktøy i skikkelig grad.

Men jeg er altså blitt en eplejente. Både med mobiltelefon og datamaskin. Og jeg gleder meg til å utforske mer. Har du noen tips og råd? Kommentatorfeltet er åpent!

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: