Gå til innhold

Det rasler i sablene i borettslaget

25.02.10

Vi har her i Haugesund hatt en vinter med mer snø enn i «manns minne». Vi er bortskjemt med å slippe å måke snø, bortsett fra et par ganger i året. Maks. Når det nå har vært snø og snømåking med jevne mellomrom siden midten av desember, da begynner sablene i borettslaget å rasle.

Som leder i borettslaget har jeg snakket endel med beboerne rundt her. Det er stort sett eldre folk som er livredde for husleieøkning, og som ikke har syntes at det har vært noen god idé  å få leid inn traktor til snøbrøyting. De mener at det tidligere har blitt endel ødeleggelser av det, i tillegg til at det koster penger. Så etter jul tok jeg opp med de to andre styremedlemmene om at vi kanskje burde få en snøfres, slik at veien gjennom her og fellesparkeringen ble lettere å holde snøfri. Ellers har vi vært to-tre stykker som har stått med spade og måket store områder. Styret var med på det, jeg fikk laget et skriftlig vedtak og vi gikk til innkjøp av en snøfreser. Med informasjonsskrivet som ble levert alle husstander stod det at det var alles ansvar å holde eiendommen måket, og at man kunne henvende seg til meg og mannen min for å få bruksanvisning til snøfreseren. Og at vi håpet at det lettet snømåkingen for alle.

Mannen min har brøytet flere ganger, og det har vært to andre som også har gjort en innsats. Likevel kommer en av beboerne, som forøvrig også sitter i styret, og er rimelig sint fordi det ikke blir brøytet tidlig nok. Hun mente til og med at de som kunne kjøre snøfreseren måtte kjøre den før man reiste på jobb om morgenen! Indirekte sier hun altså at min mann må stå opp i 4-5 tiden om morgenen for å brøyte snø til alle beboerne før han skal være på plass på jobb kl 0630. Tusen takk for at vi får ros for å ta ansvar og initiativ til å holde snøen unna. Nå har hun visstnok vært i kontakt med en traktoreier om å brøyte her (og det uten styrets samtykke), og han skulle muligens kanskje komme hvis han fikk tid i kveld. Andre beboere jeg har snakket med «driter i hva hun gjør og ikke gjør, bare la henne holde på». Jeg sa som sant var, at ingen kan forvente at noen skal brøyte før man drar på jobb om morgenen. Det kan vi ikke forvente om vi hadde leid inn traktor heller, de brøyter som regel sent på kveldene i området her.

En annen beboer ringte her for et par-tre uker siden og roste mannen min for jobben han gjør. Han har holdt på å kjøre snøfreseren i flere timer, utenom arbeidstid, for å gjøre utemiljøet best mulig for borettslaget. At det er den enkeltes ansvar å holde «sin del» av gata snøfri har visst gått dem hus forbi. De har ikke engang spurt om han kunne være så snill å kjøre snøfreseren, han har gjort av fri vilje. Når mannen min i tillegg jobber femskifts rotasjon, det vil si at han jobber dag, kveld og natt, så har han gjort mer enn hva som kan forventes. Den kommunale veien nedenfor her har ikke engang vært brøytet når han har satt igang.

Likevel skal man altså få en overhøvling over at det ikke er bra nok. Det har vært unnlatt å brøytes hele veien en gang; det var ikke snø nok. Det ble bare brøytet i bakken/innkjørselen fordi her var det mye løs snø som var spunnet opp. Det var ikke snø på resten av veien!  Tenk på hva beboerne har sluppet å stå med spade fordi vi investerte i snøfreseren! Men, på en annen side, så sto ikke disse med spade likevel. For det var det bare to-tre av oss som gjorde.

Det er virkelig frustrerende, selv om det er slike ting man må regne med når man bor i et borettslag.

Når snøen kommer rasler det i sablene i borettslaget. «Til Lags aat alle kan ingen gjera» skrev Ivar Aasen. Det skal være sikkert og visst. Jeg er glad jeg er ferdig som leder.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: