Gå til innhold

Jeg er kommet til AiR!

09.06.10

Så var avreisedagen til Attføringssenteret i Rauland (AiR) kommet. Med to kofferter og en ryggsekk følte jeg at jeg hadde pakket for å være borte i 3 mnd i stedet for 4 uker. Det viste seg at det var flere som hadde følt det slik, så jeg var i alle fall ikke alene om det!

Rauland ligger ca 800 m.o.h, så her var det bare å ta med både varmt vintertøy og lette sommerklær. Jeg følte også at jeg hadde fått lite informasjon om hva jeg burde ha med meg, så jeg risikerer heller å dra for mye klær med meg enn for lite.

Pakkelista mi så omtrent slik ut:

3 jeans

2 tykke fleecegensere

1 tynn fleecegenser

3 collegegensere til trening

5 treningsbukser

1 dressbukse

pysjamas for å krype inn i på kveldene

badetøy

7 skift undertøy

7 par sokker

1 par tykke ullsokker

1 ullstilongs

10 singlets, både til trening og fritid

2 «finere» topper

regnjakke og regnbukse

softshelljakke

2 «college-jakker» som jeg bruker mye

solbriller

caps

vaskepulver og skyllemiddel

1 «kleshenger» til vått tøy (skyller opp undertøy for hånd på rommet), etter tips fra en tidligere AiR-bruker.

1 par joggesko til innebruk

1 par fjellstøvler

1 par joggesko til utebruk

1 par mbt-sko

1 par clogs/sandaler

toalettsaker

bøker

kryssordblad

strikketøy

Laptop

ipod + en liten høytaler (størrelse brilleetui)

mobillader

fotoapparat og ekstra objektiv + kabler til dette

liten vannkoker og te for å ha på rommet

termos og turkopp

Om jeg får bruk for alt dette vil tiden vise.

Mannen min kjørte meg fra Haugesund og opp til Rauland. Det viste seg å være litt knotete å finne fram til senteret, da det kun var et lite skilt ved hovedveien som fortalte retning. Videre oppover var det egentlig bare å gjette seg fram om man skulle til høyre eller venstre, men vi traff på første forsøk. Vi kjørte helt opp til resepsjonen og fikk lesset ut bagasjen. Og ja, det var faktisk vondt å sende mannen avgårde. Jeg var tidlig ute, og måtte vente en times tid i ene stua før jeg ble vist til rommet i J-blokken. Der satt jeg og følte det litt som første skoledag på ny skole. Etterhvert kom det flere nye som jeg hilste på, og det var greit å få litt selskap av andre i samme situasjon.

Jeg fikk pakket ut litt og slappet av før vi møttes til omvisning kl 15. Det var en idrettspedagog, Kenneth, som viste oss rundt og ga oss litt informasjon. Utfordringen er å huske alt hehehe.

Jeg er forresten på grønn gruppe. Etter omvisningen fikk vi utlevert en mappe med timeplan for første uke. Det var veldig greit å få dette, da jeg egentlig har lurt på hva som kom til å skje de første dagene. Så fikk vi til slutt litt informasjon om ulike fritidsaktiviteter.

Vi fikk knekkebrød i den ene stua etterpå, og det var jammen meg godt med litt å spise siden jeg da ikke hadde spist siden morgenen! Middagen ble servert 1730, og det var en kjempegod linsesuppe til forrett, og hønsefrikassé til hovedrett. Vi har fast bord som vi skal sitte ved til måltidene. Ved «mitt» bord er vi tre fra grønn gruppe, en fra rød og en fra gul.

I morgen skal vi kartlegges litt via skjema på data, før halve gruppen skal på lavvo-tur. Etter det er det litt info om renhold for en liten gruppe av oss, før det bærer i bassenget (jippi!) for litt trening. Til slutt blir det litt info om/fra administrasjonen. Dette kan jeg skrive mer om i morgen.

Fredag skal jeg ha samtale med sykepleier, fysioterapeut, lege og attføringskonsulent. Det blir en veldig spennende dag! I tillegg blir det litt trening på slutten av dagen.

Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg tror jeg kommer til å bli veldig sliten disse første dagene, med så mange inntrykk og «innkjøring». Men dette må til for å kartlegge mine muligheter og ressurser. Jeg gleder meg til å komme igang, og jeg er spent på hva jeg skriver om to og fire uker fra nå.

Jeg har ikke dekning på wifi på rommet, så jeg må bort i hovedbygningen for å publisere bloggposter. Det går greit, kladder i et tekstdokument først, og limer inn på wordpress når jeg er tilkoblet internett. Så nå skal jeg ta læppisen og strikketøyet med meg og finne en stille krok i tv-stua. Eller på verandaen. Kjenner jeg trenger litt luft i trynet nå..

One Comment leave one →
  1. 09.06.10 18:33

    Hei!
    Dette hørtes kjent ut! I tillegg var jeg også på grønn gruppe 🙂 Men du er heldig som har noen av «dine» ved samme bord. Jeg vare alene fra Grønn gruppe på mitt bord, men da måtte en jo bli kjent også med de andre, så alt går jo greit. Men sikkert trygt å ha noen av sine egne der.
    Lavo-tur, kartelgging, trening osv osv høres kjent ut også. Det er nok mye likt selv om det er 2 år siden jeg var der. Dette blir spennende å høre mer om.
    Kos deg med å være der! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: