Gå til innhold

Noen spørsmål og svar rundt oppholdet på AiR

21.07.10
tags:

Jeg har fått noen praktiske spørsmål om AiR-oppholdet på mail fra en fremtidig bruker. Jeg har fått tillatelse til å gjengi spørsmål og svar her, i tilfelle noen andre er på leting etter de samme svarene.

Spørsmål:

  1. Ser på pakkelisten at du har med vannkoker. Har du fått brukt for den?
  2. Hvordan er et vanlig dagsprogram? Når er måltidene og hvor mye program i form av trening, undervisning osv er det?
  3. Er det vanlig at folk reiser hjem i helgene eller blir man der?
  4. Er det vaskemaskin der?
  5. Har sett pakkelista di. den ligner mye min egen. er det noe man bare kan droppe – og er det noe du savnet som du anbefaler meg å ta med?

Svar:

1. Jeg har ikke brukt den mye, men den har vært i bruk. Kaffemaskinen (som også har varmt vann) er avstengt til faste tider på dagen, men det er vannkoker i samme rom. Jeg har kun brukt min når jeg har hatt alenetid på rommet, og fyllt opp termosen min en gang. Om du ikke er veldig avhengig av varmt vann, så kan du fint droppe den (da er det bare å gå i stua, så er det varmt vann der).

2. I ukedagene er frokosten kl 0745. På søndag kl 0845. Lunsj kl 12, lørdag er den kl 1230, mens på søndag er det middag kl 13. Kl 1530 settes det ut knekkebrød og ost i ene stua, og så er middagen kl 1730 (søndag er det kveldsmat på dette klokkeslettet). Vi pleier å smøre en matpakke om morgenen som vi har på kvelden (hver gruppe har sitt kjøleskap i fellesareal). Det er greit om man har gjort noen aktiviteter på kveldstid, jeg blir alltid sulten etter at jeg har vært i bassenget om kvelden.

Første uka du er her har du timeavtale med lege, fysioterapeut, attføringskonsulent og eventuelt sykepleier. En vanlig dag starter enten 0830 eller kl 09. Det er en til tre aktivitetsrunder pr dag, i tillegg til teori/ undervisning/målsetningsarbeid. All tid utenom er egentid/egentrening. Dagen avsluttes kl 1530 senest, for aktiviteter i timeplanen. Men det er egentid imellom også. Utenom er det tilbud om diverse kurs (jeg har tatt fotokurset og qi-gong, har gjort minst mulig utenom det jeg må siden jeg blir fryktelig sliten).

3. Det er ganske vanlig at brukerne reiser hjem i helgene. Man kan ta permisjon fra fredag kl 12, med unntak av første helg, da er det fra lørdag kl 12. Du må skrive opp permisjonstiden/melde fra på en liste i resepsjonen. I min gruppe har ca halvparten vært hjemme i helgene. Jeg anbefaler, og mener det har vært sagt også, imidlertid at du er her i helgene og får en kontinuitet i oppholdet. Det avhenger selvfølgelig om du har barn hjemme eller om du får veldig hjemlengsel. Jeg har vært her oppe hele tiden, men mannen min og jeg hadde en overnatting på Rjukan en helg. Det var imidlertid så vondt å sende ham avgårde igjen, at jeg vet ikke om jeg hadde gjort det en gang til.

4. Det er vaskemaskin her. Du må skrive deg opp på liste for når du ønsker å bruke den, poletter (kr.10,-) fås kjøpt i resepsjonen. Jeg for min del har vasket alt tøy i vasken på rommet (bøtte anbefales), for å slippe «stress» med vaskemaskinen.

5. Jeg kunne glatt la være å ta med meg tre jeans/dongeribukser. Jeg tar på meg en ren treningsbukse etter endte aktiviteter. Men det avhenger jo litt av hvordan du liker å gå kledt 🙂 Jeg har ikke hatt bruk for noe vintertøy, har hatt veldig fint vær mens jeg har vært her 🙂 *bank i bordet*. jeg savnet å ha et pledd her, både for å trekke over meg når jeg hviler, men også for å ligge på ute i sola. Har sett flere som har hatt liggeunderlag med seg og hatt for å sole seg på, ganske smart når det er litt rått i bakken!

—-

Hvor mange sett treningstøy du trenger avhenger litt av hvor ofte du «gidder» å vaske, og om du vasker etter hver treningsøkt. Når jeg skyller opp treningstøyet og legger det på baderomsgulvet, så er det tørt til dagen etter. Men en 3-4 sett kanskje? Jeg skyller stort sett opp løpebuksa og toppen min hver dag, og bruker vanlig joggebukse eller shorts i utesktiviteter (er ikke så mange økter ute da). Hvis du er med i ridegruppa er det jo greit å ha et eget sett til dette.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: