Gå til innhold

Hodet over vannet? Det er vondt å være syk!

23.11.10

Svømmetakene er ikke lengre kontrollerte og effektive. Det er plasking og kaving for å holde meg levende, for å greie å holde hodet over vannet.

Det er en stund siden jeg oppdaterte bloggen sist. Av nye ting som har skjedd er det vel stort sett én hendelse som har noe å si, men til gjengjeld føler jeg at det er dette som har overtaket på livet mitt akkurat nå. Jeg har begynt på arbeidstrening i en attføringsbedrift. Bare to halve dager i uka riktignok, likevel er det som at det tar pusten fullstendig fra meg. Jeg er på en rolig avdeling, med fine folk rundt meg. 3 timer tirsdag og 3 timer fredag. Latterlig lite. Jeg klarer likevel ikke å hente meg inn. Det er bare for mye! Jeg får ikke deltatt i mitt eget liv, alt handler bare om å hvile når jeg kan.

Jeg går til fysioterapi mandag og onsdag, et nødvendig onde for å holde diverse kroppsdeler i sjakk. Samme dager har jeg trening. Eller, jeg kan ikke kalle det trening, mosjon er det rette ordet. Mandag er det mosjon og øvelser hos fysio før eller etter selve behandlingen. Onsdag svømmer jeg en halvtime. Må holde kroppen igang, jeg er redd for å få følgesykdommer av en inaktiv kropp som har fått betydelig flere kilo å hanskes med de siste årene. Tirsdag og fredag er det da «jobb». Hva gjør jeg torsdag? Jeg sover. Jeg hviler og får tid til å kjenne hvor ømme lymfene mine er, hvor sår halsen er, kjenner alle smertene i muskler og ledd. Det samme skjer i helgene. Svimmelheten har økt på, og jeg vet slett ikke hvordan jeg klarer å stå på beina enkelte dager. Det går på ren stahet og vilje. Jeg møter opp på arbeidstreningen med en kropp som hyler av influensasymptomer, jeg smiler og nikker og prøver å holde tårene på en armlengdes avstand. Kroppen gjør vondt, men det er også utrolig vondt å kjenne at jeg bare ikke fungerer. Det er vondt å være syk!

6 kommentarer leave one →
 1. 25.11.10 19:01

  Uffe, det høres ikke bra ut kjære deg. Ta deg tid til å bli bedre, hvert skritt er et skritt i riktig retning. God bedring. ❤

  • anettesylvia permalink*
   25.11.10 19:21

   Takk, søte du! ❤

 2. Berit Anita Aune permalink
  23.10.11 22:26

  Hei, jeg reiser til AiR nå onsdag, og har hatt stor nytte av å lese bloggen din om ditt opphold på AiR. Jeg er ferdig med det å være i attføringsbedrift, og AiR er nok siste stopp før jobb/ufør. Vet ikke hva resultatet blir. Var på attføringsbedriften i et godt halvår, men måtte slutte pga stress/høyt tempo og statiske bevegelser som ga meg tennisalbue. Den ble konstatert av lege i mars, og er fortsatt nesten ubrukelig nå sist i oktober. Jeg har fibromyalgi, og har hatt det i 20 år. Er utslitt i både kropp og sjel av daglige smerter i så mange år. Det føles ikke riktig så skummelt å reise dit nå som jeg har lest dine råd og tips. Tusen takk skal du ha som har valgt å dele dine erfaringer. 🙂

  • anettesylvia permalink*
   24.10.11 08:13

   Hei!
   Så flott at du har fått plass ved AiR, vær glad for at du har fått den muligheten. Jeg synes det var knallhardt med alt det fysiske der oppe, men jeg er jo heller ikke personen som sparer på kruttet. Det ble heldigvis en av de tingene jeg lærte der oppe, samt få satt ting litt i perspektiv. Nå som det har gått et år etter oppholdet ser jeg hvor mye det ga meg, og hva jeg lærte der oppe. Nå får du muligheten til å konsentrere deg om bare deg selv i fire uker, jeg ønsker deg all lykke til! Nyt det!
   (Jeg husker ikke alt hva jeg har skrevet om oppholdet, men ta en seriøs vurdering på å IKKE reise hjem i helgene. Jeg var ikke hjemme, men var på Rjukan med mannen min en helg midtveis i oppholdet. Synes det var kjempevondt da han reiste igjen, så hvis jeg noen sinne skal ha et nytt slikt opphold vil jeg foretrekke å ikke gjøre noe sånt igjen. Jeg synes helgene der oppe var veldig fine, de var stille og rolige, og jeg følte at jeg fikk et veldig sammenhengende opphold. Dessuten blir jeg veldig sliten av å reise, og skjønte ikke helt at folk orket å reise i mange timer for å være hjemme en liten stund. Altså, jeg skjønner det jo, særlig for de som har små barn, men…. Er bare et tips fra min side! 🙂 )

Trackbacks

 1. Tweets that mention Hodet over vannet? Det er vondt å være syk! « Min sin! -- Topsy.com
 2. Når livet tusler av sted… « Min sin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: