Gå til innhold

Obs Bygg ber meg om å dokumentere deres jobb.

18.03.11

Kaffemaskinen lekker. Igjen. Dette er tredje gangen vi klager, klage nr 2 førte til omlevering. Nå vil vi heve kjøpet. Og det er ikke BARE på grunn av kaffemaskinen, men også på grunn av behandlingen vi har fått hos Coop Obs Bygg i Haugesund.

Vi skal ikke klage på servicen vi fikk i forhold til de første to klagene. For den var veldig bra, med unntak av at vi verken mottok kvittering for ny maskin, og heller ikke fikk noen dokumentasjon på at de hadde reparasjon første gang. Nå stå den godeste damen i skranken og ber MEG om å dokumentere at DE reparerte maskinen første gang. Hun påstår også at jeg HAR mottatt kvittering/garantibevis på den nye maskinen (det er for øvrig to år siden, og det var ikke denne godeste damen som ekspederte oss den gangen). Hvordan kan hun vite at vi mottok det? Hun må ha overnaturlige evner – waaaay beoynd clairvoyance. For vi mottok ikke kvittering, så jeg og mannen ble enige om at vi bare fikk ta med den gamle om det skulle bli tull med denne maskinen også.

Og ikke nok med det. Denne godeste damen i skranken er tydeligvis en løgner også. For da jeg var innom i formiddag for å høre hvordan saken står (savner kaffemaskin må vite!), så sier hun at det var til henne beskjedene og innleveringen i går ettermiddag skulle til. Det var ingen tilstede for å sjekke maskinen, avdelingsleder skulle komme kl 11 for å sjekke maskinen om den skulle sendes inn. For den måtte sendes inn. Det var hun sikker på før den ble undersøkt. Og de måtte jo sjekke om maskinen hadde fått FROSTSKADER! Ja, vi har det så jævla kaldt hjemme at her fryser elektriske maskiner. Hun sa at det var endel som kunne stå skjevt inni den, 90 prosent var brukerfeil påstod hun. Javel, vi har sjekket maskinen til punkt og prisse, kjørt renholdsprosedyrer, alt etter brukerhandboka. Den skal likvel ikke lekke vann! Men for all del, de kunne vel få se på den. Men hun måtte vente på avdelingsleder som altså kom kl 11.

En times tid etterpå ble jeg oppringt av en hyggelig representant fra Melitta Norge som sa at hn var blitt oppringt av en viss dame på Obs Bygg. Han kunne fortelle at det ikke var poeng i å sende maskinen inn, modellen er gått ut, det er ikke reservedeler å få tak i og det er kjent at det er en problemmaskin. Dette skulle den godeste damen i skranken vite, i følge representanten. Jeg kunne likevel få en annen maskin, en nyere modell, om jeg ville det. Vel og bra, men jeg er ferdig med den butikken og vil ha igjen pengene mine. Jeg dro opp på nytt, og var villig til å få en ny maskin om hun absolutt ikke ville gi meg pengene tilbake (det skal sies at jeg i mellomtiden her snakket med Forbrukerrådet som sa at jeg har krav på å heve kjøpet, selv om dette var en ny maskin. En selger har to forsøk på å reparere ELLER omlevere varen. Tredje gang kan vi heve kjøpet). Ny maskin hadde de ikke på lager, og hun nektet plent å gi meg pengene. Det er greit nok at man har en tvist, men den ovenfra-og-ned-holdningen denne godeste damen viser er uakseptabelt. Den kan ikke beskrives med ord engang.

Så kommer vel den beste parten: Jeg må vise dokumentasjon på at DE har reparert maskinen første gang! Dette var det en representant fra Melitta som gjorde i butikken deres, vi fikk ingen dokumentasjon på det. Mannen min snakket med representanten, hentet maskinen og ferdig med det. Vi fikk ingen dokumentasjon, sier jeg! Men joda, det har vi fått. For det vet jo den godeste damen i skranken. Sure.

Jeg ba da om å få snakke med hennes leder, denne nevnte avdelingslederen som skulle sjekke maskinen kl 11. Men det kunne jeg ikke, for han hadde langhelg, han! Javel, var det ikke han som skulle komme kl 11 og sjekke maskinen? HUMBUG!

Vi skal snakke med lederen på mandag – hvis han er på jobb da som denne godeste damen i skranken sa – for å se om vi kan komme fram til en løsning. Om vi må ta til takke med en ny maskin eller om vi får pengene tilbake (vi har faktisk krav på å heve kjøpet, vi kan bare ikke dokumentere at DE har gjort en reparasjon), får vi se. Jeg stiller i alle fall et stort spørsmålstegn på deres rutiner om å dokumentere at de har gjort en rep. For vi fikk virkelig ikke noe papirer på dette. Dette er tredje gang vi klager, og det er et kjent problem med maskinen. Hadde det ikke bare vært enkelt å gi oss pengene tilbake, bli ferdig med saken og slippe å se oss igjen? Eller må vi virkelig dra inn Forbrukerrådet (som vi allerede har snakket med) for å kunne vinne fram?

Om vi ikke vinner vei og ender opp med en ny kaffemaskin derfra, vil vi vurdere å selge denne. Kun for ikke å risikere å ha noe med Coop Obs Bygg i Haugesund å gjøre i fremtiden. Vi har hatt uhell med andre produkter i andre butikker tidligere, og aldri har det vært så vanskelig å få ordnet opp i saken.

Jeg er rett og slett forbannet, og synes det er slett kundeservice når denne godeste damen i skranken farer med løgner og motsier seg selv. Jeg drar opp på mandag, og tro meg, det blir siste gangen jeg setter min fot der. De har mistet meg som kunde. Synd for dem, er mye jeg kunne lagt igjen penger på der.

One Comment leave one →
 1. anettesylvia permalink*
  03.05.11 12:41

  Jeg kan jo oppdatere med hva som skjedde i denne saken.
  Vi ble aldri kontaktet av Obs Bygg, og da mannen dro opp for å etterlyse ny maskin/penger, så stod det ny maskin og ventet klar på å bli hentet. Uten at vi ble kontaktet.

  Etter å ha hatt maskinen en hel måned klikket også denne. Vi leverte den inn, og ventet på tilbakemelding. Det skjedde selvfølgelig ikke, det er vel måte på hvor utrolig god service man som kunde kan forvente….! I går dro mannen opp for å etterlyse – IGJEN – og på nytt får vi tilbud om ny maskin. Den fjerde i rekken.
  Etter å ha snakket med sjefen, etter ny forhandling om å få heve kjøpet, lovte han å ringe oss i dag. De har tilbudt oss tilgodelapp, men da kan vi like gjerne få ny maskin. Aller helst vil vi heve kjøpet.

  Vi har fremdeles ikke hørt noe fra dem. Over halve dagen har gått, og ikke en lyd er gitt. Hvor lenge skal dette pågå? Coop Obs Bygg i Haugesund kan i alle fall IKKE skryte på seg god kundeservice, det er nesten slik at jeg er fristet til å kreve erstattet de utlegg vi har hatt; telefonoppringinger, diesel, bompenger og ikke minst timepris over timene vi har brukt på å etterlyse svar når de ikke tar kontakt som avtalt.

  Tipper vi tar turen opp etterpå, IGJEN, fordi Coop Obs Haugesund bryter sine løfter. Igjen og igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: