Gå til innhold

På tannlegekontoret (repost)

09.05.11

Drar dette to år gamle innlegget opp igjen, siden jeg på nytt sitter på tannlegekontoret.

Sitter i skrivende stund på tannlegekontoret og venter på min årlige sjekk. Det er flere år siden jeg hadde hull sist, så jeg håper og satser på det i år også.

Det som alltid slår meg når jeg sitter og venter her er at vi alle har i større eller mindre grad samme ærend. Likevel utveksler man aldri noen ord, men man sitter på en måte og observerer hverandre. En mann sitter og blar i et blad. Han leser ikke, det virker som at han stirrer ut i tomme lufta og bare blar. Ei dame retter hele tiden på håret sitt og ser ut vinduet. Jeg sitter og trykker på iPhone’n.

Det er vel ikke noen hemmelighet at jeg er “rar” – alt er relativt – men jeg liker lukten hos tannlegen. Jeg synes det lukter rent og friskt, og reagerer bare positivt, kanskje det er derfor jeg ikke er redd hos tannlegen?
Da jeg var liten hadde jeg mye hull i tennene som følge av sykdom og store mengder pencillin. Likevel har ikke dette satt dype spor. Det er ikke akkurat gøy å gå til tannlegen, men det gjør meg ingenting heller. Til tross for at mitt første minne om tannlege var at han måtte bruke rå, fysisk kraft for å åpne munnen min.

Nå har mannen som bladde åndsfraværende i bladet og damen som hele tiden rettet på håret hentet inn til sine respektive tannleger. En ny dame har kommet inn, og jeg sitter her og venter.

Det er straks min tur. Jeg håper på det beste og forventer det verste. Going in, signing off. 4-10.

4 kommentarer leave one →
 1. 09.05.11 10:45

  Always hated to go to dentist!

  • anettesylvia permalink*
   09.05.11 11:43

   I don’t think it’s too bad. Always thank yes to local anestetic 😛

   To day it was just fine, nothing has to be fixed! 😀

 2. 17.05.11 17:43

  Jeg synes også det er helt OK og gå til tannlegen. Går (utenom noen få år i tenårene) alltid derfra med masse rosende ord fra tannlegen og med tryggheten om at alt er så rent og pent som det kan bli 🙂

  • anettesylvia permalink*
   25.05.11 18:27

   Det er kanskje lettere å få et anstrengt forhold til tannlegen dersom man har noen skikkelig dårlige erfaringer som liten (eller stor for den del).

   Det er ikke det morsomste jeg gjør, særlig hvis jeg har et hull som må fikses, men det gjør meg ingenting. Sånn er det med blodprøver hos legen også. Er helt greit!

   🙂

   (og beklager sent svar!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: