Gå til innhold

Når livet tusler av sted…

25.05.11

Det er lenge siden jeg publiserte et innlegg om meg selv. Om hva som foregår i livet mitt for tiden. Det er på tide med en oppdatering.

Livet etter nyttår har vært ganske tøft. Arbeidsutprøvingen gjennom NAV tok alt overskuddet mitt, og allerede i november skrev jeg om hvordan jeg strevde for å holde hodet over vannet. Etter nyttår skulle det dokumenteres hvordan jeg tålte en økning i antall arbeidstimer. Det gikk i skarve tre uker før vi måtte justere ned timeantallet til under det halve. Jeg måtte innse hvordan det lå an, og bedriften så hvordan dette kom til å ende; jeg kom til å bli totalt sengeliggende med å opprettholde det tempoet. Det var vondt å innse, og jeg synes fremdeles det er uendelig trist å bli erklært arbeidsufør på dette tidspunktet. Den konklusjonen kom i april. Men det var også en lettelse å slippe mer utprøving. Det har tatt litt tid å bearbeide det, men når alt kommer til alt så må jeg faktisk bare akseptere at jeg er så syk at jeg ikke har noen arbeidsevne der jeg er nå.

Oppi alt dette er jo formen til tider «helt ræva». Men jeg synes jeg takler det bra, bedre og bedre, og nyter det jeg kan nyte! Jeg innser at jeg har en fantastisk ektemann som stiller opp uansett hva. Det er nok ikke enkelt å leve sammen med et menneske som er kronisk syk, men vi prioriterer hverandre og gjør lystbetonte ting (!) når jeg er i stand til det. Alt fra gåturer, kjøreturer, kinobesøk og holde kontakt med venner og familie. Eller vi bare sitter ute og hører fuglekvitter og har den gode samtalen. Innimellom må vi prioritere litt husarbeid, men vi prøver å fordele det jevnt utover. Og jeg prøver å porsjonere ut krefter. 

Vi begge la om kostholdet i høst, særlig jeg med mitt inaktive liv kom til et punkt hvor jeg rett og slett måtte gjøre noe med vekten min. Hvis jeg skulle fortsette trenden ville det være usunt i seg selv, og slett ikke hjelpe mot mine kroniske sykdommer. Resultatet så langt er -10 kg og i livvidden har jeg skrumpet inn nærmere 20 cm! Mannen stupte ned 14 kg før det stabiliserte seg. Hemmeligheten? Det «halve» Norge går på nå; lavkarbo. Vi har fått oppfølging av legen vår underveis, og jeg har i tillegg fått utrolig hjelp av fysioterapeuten min. Hun har også tatt seg av veiing og måling slik at jeg har det «dokumentert». Kostholdet har også hjulpet på magesykdommen min, selv om jeg langt i fra kan erklære meg frisk på det området. Det er en interessant vei å gå!

Midt oppi livet mitt, som tusler avgårde i varierende tempo, så må jeg si at jeg er lykkelig. Jeg har mine nedturer, det skulle da bare mangle, men jeg kan med hånda på hjertet si at jeg har det godt med meg selv, og synes selv at jeg er et harmonisk og bra menneske. Så får de fysiske utfordringene stå der enn så lenge, jeg gir ikke opp.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: