Gå til innhold

Det er snart jul!

27.08.12

Tiden flyr, og ja, det er faktisk snart jul. I alle fall når du ser på antall innlegg i bloggen siden nyttår. Jeg innser at det muligens er en risiko for at årets julekalender kommer veldig tett innpå fjorårets. Årets første luke kommer innen jeg har fått postet 10 innlegg etter den 24. luken fra 2011.

Jeg skrev i mai at jeg har hatt en utrolig dårlig periode i begynnelsen av dette året. Litt medisinering, og jeg føler jeg nå er tilbake på det stadiet jeg har befunnet meg de 3 siste årene på. 

I fjor var NAV veldig ivrig på å søke meg over på ufør, noe jeg var helt i mot. For det første har jeg selvfølgelig håp om å komme ut i jobb igjen, og det var jeg selv som tok initiativ til arbeidsutprøving. Jeg har enda «tid igjen» på arbeidsavklaringspenger, men siden presset på meg i fjor var såpass stort – jeg fikk til slutt innvilget et år til på aap grunnet fysioterapi – så har tanken modnet i hodet om at jeg nå sikkert måtte søkes over på ufør. Det er et nederlag å komme til den konklusjonen, først og fremst fordi det setter på en måte en endelig «greie» over livssituasjonen min. Sykdommen har da fått overtaket og gjort meg arbeidsufør. Og så er det selvfølgelig dette med selvfølelse og det at jeg ikke er til nytte for samfunnet. Jeg tror at alle som har gått gjennom denne prosessen hvor sykdom/skade har kjent på denne følelsen. 

Jeg vet at NAV kan bistå meg den dagen jeg kjenner at kroppen begynner å komme seg slik at jeg kan prøve meg på å komme meg ut i arbeid igjen. (Legger du merke til at jeg skriver den dagen? For den dagen må jo komme, ikke sant? Jeg kan aldri gi opp håpet, da graver jeg meg ned!)
Jeg vet at det faktisk finnes arbeidsplasser som tar i mot mennesker som har vært utenfor arbeidslivet grunnet sykdom. Det ordner seg for snille piker.

Uansett, jeg var på nytt møte hos NAV for litt siden, og jeg ble så paff da min nye saksbehandler helt klart ville beholde meg på aap så lenge som mulig. Jeg som nå var så innstilt på at jo, jeg måtte vel bare søkes over på ufør, ble nesten målløs der jeg satt. Vi fikk satt opp en aktivitetsplan for det neste året. Hurra!

Og det bringer meg tilbake til jul. Det neste året. Juloman som jeg er har jeg allerede begynt å glede meg. Det vil si, jeg sa allerede 15. januar at jeg gleder meg til jul. Jeg bare er sånn. 
Også i år skal vi være hjemme hos oss selv. I fjor var det første året, vi har ellers prioritert å reise opp til min familie i nord for å feire jul. Jeg ville jo se mine besteforeldre så mye som mulig mens vi enda hadde tid. 
Men vi fikk en fin jul i fjor også, det var så klart rart å ikke ha min familie rundt oss, og det var rart på lille julaften at det bare var min mann og jeg som benket oss framfor tv til grevinnen og hovmesteren, med rakørret til meg og oster til mannen. Men det ble veldig koselig, og det kommer det sikkert til å bli i år også. 

Det blir ikke mer gøy enn hva man gjør det til selv. God jul!

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: