Gå til innhold

Vårruller

24.09.13

Jeg har den siste tiden fått flere forespørsler om oppskrift på vårruller, da jeg i to omganger har laget store porsjoner og fryst ned. Jeg har brukt en oppskrift fra http://www.godt.no , men har gjort noen forandringer i oppskriften. Blant annet har jeg kuttet drastisk ned på nudler og økt mengde kjøttdeig og kål.

Så her er MIN oppskrift på sprø vårruller:

1 pk vårrullark (husk opptiningstid!)

5-600 gram kjøttdeig (velg det du synes er best, storfe, kylling eller svin)
200 gram hodekål (skåret i tynne strimler)
2 gulrøtter (skåret i tynne strimler)
1 løk (finhakket)
50-75 gram glassnudler/risnudler
4 fedd hvitløk (finhakket)
2 ss fersk ingefær (finrevet)
1 rød chili (finhakket, uten frø og skillevegger)
1 dl østerssaus
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
1 ss sesamolje
1 bunt frisk koriander
3 stenger vårløk
2 never reker i lake (press ut væsken)

sammenpisket egg til liming av vårrullarket
Frityrolje

Stek kjøttdeig og løk i en wok eller stekepanne, og tilsett kål, gulrøtter, hvitløk, chili og ingefær. Fres til grønnsakene begynner så vidt å bli møre, og ha i vårløken. Om du ikke har plass til alt i woken/stekepanna fremover, heller du alt over i en langpanne og tilsetter nudler (obs! les på anvisningen på pakken hvordan de skal bløtlegges noen minutter i forveien!), østerssaus, soyasaus, fiskesaus og sesamolje. Ha i koriander og bland alt godt. Smak til med evt salt og pepper, dette pleier ikke jeg å ha i da jeg bruker som regel vanlig kjøttdeig av storfe som er tilsatt salt.
La det avkjøles litt sånn at du ikke brenner deg når du skal begynne å lage rullene.

Nå skal rullene lages. Legg et vårrullark på skrå, altså med en spiss mot deg. Legg i 2-3 spiseskjeer fyll litt innpå arket. Rull så fra spissen nærmest deg, og i retning fra deg, over fyllet. Brett inn sidekantene, pensle tuppen lengst fra deg med litt egg, og rull det hele stramt sammen.
Forklaringen virker mer komplisert enn hva det er, du kommer fort inn i det!

Varm opp oljen i enten en frityrgryte eller i en tykkbunnet kjele med høye kanter. Så er det bare å begynne å fritere rullene, og legge de på kjøkkenpapir så de får renne av seg før servering.

Jeg lager ofte dobbel porsjon og fryser ned et passe antall ruller i hver pakke. Når jeg skal tine/varme vårrullene, så legger jeg de på bakepapir i kald ovn, setter så på stekeovnen på varmluft 225 grader, og lar de stå til de begynner å bli en anelse mørkere enn hva de var når de ble satt inn. De blir sprø og deilige!

Serverer ofte med stekt ris ved siden av.

Lykke til!

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: