Mini-calzones
Mini-calzones er supre å ha i fryseren! Sleng noen i mikroen for hurtig tining, eller varm de opp i stekeovnen. Rabb en med deg i hånda når du løper ut døra, eller server de med en god salat til.
Hvor store du vil lage de, er helt opp til deg. Vil du ha små munnfuller, eller en bolle som metter? Jeg lager de i størrelse avlange rundstykker. Hvilken deig du vil bruke er også helt opp til deg. Bruk grov deig, eller gjør det like lettvint som meg; bruk poser med pizzafyll. Fyllet er det bare fantasien som setter grenser for. Jeg har laget med pizzafyll og ost, gryteretter, kjøttdeig og bearnaisesaus. Hva med oliven og rosmarin? Eller soppstuing?
Slik forvandler du deig til mini-calzoner:
Først lager du en deig. Her er en helt vanlig pizzadeig. Jeg synes det er best om den får stå og heve litt først, da blir den lettere å arbeide med.
Så former du små, runde «pannekaker».
Legg på fyll på den ene halvdelen. Her har jeg brukt en spiseskje med kjøttdeig blandet med bearnaisesaus
Legg den ufylte halvdelen over fyllet, og klem godt sammen med en gaffel. Etterhev til ønsket størrelse, og pensle med et sammenpisket egg.
Etter ca 12 minutter i ovnen, varmluft 220 grader, ser mini-calzones slik ut:
NAM!